Saules horoskopai

saule@horoskopas.lt
www.horoskopas.lt

 

Klausimai - atsakymai

Jūsų klausimas (2018-03-19)
Laba diena, Saule, labai dėkoju Jums už Jūsų veiklą, kiekvieną rytą tikrinu Jūsų klausimų-atsakymų skiltį, gera dieną pradėti su ja. Noriu Jūsų paklausti dėl mitybos. Jaučiuosi truputėlį pasimetus. Iš vienos pusės pati domiuosi daugiau veganizmu, vegetarizmu, ekologine mityba. Bet iš kitos pusės matau,kad dabar kaip nauja mada, būk veganas ir visos bėdos dings, o tyloje valgomi brangūs papildai. Ar astrologija padeda orientuotis mityboje, ar yra ciklai? Kaip sveikatintis pagal žvaigždes, bet neįpulti į kraštutinumus. Oksa

Atsakymas (2018-03-23)

Nesutikčiau, kad vegetarizmas ir veganizimas - nauja mada. Indijoje tai - ilgametis paprotys, neatsiejama kultūros dalis, Lemūrijos  taikios gyvensenos palikimas. Pasaulyje vegetarų gretos sparčiai ir stabiliai didėja. Neteko pažinti vegetarų, kurie atsiverstų vėl į mėsėdžius. Pasigūglinau, jog Žemėje jau mūsų, vegetarų, 1 milijardas! Na, įskaitant 500 mln indų. Išsivysčiusiose šalyse vegetarų apytiksliai - apie 10 proc. Tiek pat, kiek visada būna kritiškai mąstančių, ne avinų bandos atstovų.

Išties žmonija globaliai pereina nuo baltyminės mitybos prie augalinės. Maistas nušvitusios sąmonės žmonėms reikalingas ne energijai , gyvybei teikti (mat gyvybinės energijos šaltiniai bus randami kitur), o kūno biocheminiam balansui palaikyti. Indigo sąmonės vaikai prisvyla prie vaikystėje įprastos mamos virtuvės. Dėl to svarbu šviesti moteris dėl sveiko maisto, kontroliuoti  ikimokyklinio amžiaus vaikų pilnavertę mitybą. Juokas ima, kai jauni vadybininkai lyg užkerėti mėgaujasi sumuštiniais restoranuose net per Kalėdas. Vyras tuo stebisi, bandau jam paaiškinti: "jų mamos plėšėsi tarp darbų ar net skurdo Nepriklausomybės atgavimo pradžioje, maitino vaikus sumuštiniais, vat suaugusiųjų kūno biochemija ir toliau trokšta suvožtinių. Jei būtų maistinęsi darželyje austrėmis ar košėmis, geistų karštai būtent jų" 

Maisto skonio paletė įauga į kraują su motinos pienu, su ankstyvos vaikystės šeimos racionu. Jei užaugai su šaldytais koldūnais, tik juos ir pajėgsi atpažinti, įvertinti, skirti jų skonius. Man, laimė, pasisekė, užaugau šeriama nomenklatūrinių slaptų bufetų delikatesais, prezidentūros poilsiaviečių  valgyklose. Atpažįstu gero maisto skonį iš kvapo, to nereikia specialiai mokytis iš knygų. Beje, to ir neišmokstama, nes pojūčiai, skonis - iš mamos, močiutės, tetulės, nagi iš giminės moterų kulinarinio paveldo šedevrų. Na dar įmanoma - iš praeitų inkarnacijų atgaivinti, jei smegenys stereotipų neužspaustos.        

Maistas naujais laikais yra neatsiejamas nuo žmogaus PSICHOLOGIJOS ir TIKĖJIMO. Jei šventai tikite, jog jūsų babytės lašiniai buvo į sveikatą, vadinasi jie ir jums teiks sveikatą:))) Nagi absoliutus placebo principas. Jei tikite, jogikokia nors maisto pop-guru žino stebuklingą maisto formulę, vadinasi jos įsitikinimai( riebiai patepti jūsų pinigais) ir taps tuo stebuklu, už kurį susimokėjote. Bėda ta, jog guru ir mitybos konsultantų daugėja, akys raibsta nuo jų teorijų, kurios prieštarauja viena kitai. Tarsi steigiasi naujos bažnyčios.Kaip tame  nepasimesti? Kaip atskirti, kur Kristus? kur apsimetėliai? 

Rodiklis - jūsų kraujo tyrimai. Koks biocheminis jų balansas? Ko jums trūksta ir ko per daug? Jei mitybos guru nemoka skaityti kraujo tyrimų, toks jis ir ekspertas. Juo nepasitikėčiau. Pačiai buvo šokas, kai sužinojau apie prastus blogo  cholesterolio  rodiklius, nors esu 4 metus vegetarė, cukraus nevartoju, o riebalų - minimaliai, skaičiuoju. Pasirodo, vaisiuose - cukraus sandėliai, o jų neribojau, perviršis gavosi. Rojuje tarp vaisių Ieva su Adomu nuo blogo cholesterolio būtų per anksti susirgę diabetu ir numirę:)))))) Bandžiau sekti sūnaus, diabeto tyrėjo, dietas. Jis eksperimentuoja, nes ieško stebuklingų formulių, kurios skatintų ląsteles deginti reiebalus autoimuniškai. Paskutinė  dieta 8/16 pasirodė per žiauri, nebeseksiu mokslo madų:)))

Taip, kasmet valgiaraštyje turi dominuoti vis kiti skoniai,tą lemia Jupiterio tranzitai. Tą trumpai pristatau darydama  prognozes Jupiterio tranzitui, švenčių valgiaraščiui. Geri žurnalistai visada yra ne tik vosuomenės nuotaikų , bet ir Laiko dvasios pokyčių laidininkai-mediatoriai. Tad vieno ar kito guru stebuklingi receptai, staiga išnirę vienais metais gali tikti gamtiškai tik tuos vienus metus. Tačiau, jei žurnalistas deda mitybos ekspertės reklamą už pinigus ,o ne todėl kad pačiam parūpo ir įdomu, tuomet tikrai skaitytojas klaidinamas, pasimeta puldamas prie naujos panacėjos. 

  Kitas rodiklis - maisto cheminis užterštumas. Gi perkame prekybos centruose , ne iš lysvės.  Gauname maistą iš tarpininkų, perdirbėjų, kurių sąžinę privalo budriai testuoti valstybinės Maisto tarnybos ir jų laboratorijos. Ar pasitikite bent viena Lietuvos valdiška kontroliuojančia tarnyba? Aš - ne, neturiu jokio pagrindo, remdamasi ilgamete patirtimi. Visos jos, be išimčių,  politizuotos, o dalis -pažeistos korupcijos metastazių.  Ar galite būti tikra, jog parsinešate iš parduotuvės Natūralų maistą, kurio sudėtis 100 proc atitinka etiketės užrašus? Vat čia yra didžiausia šiuolaikinės mitybos problema. Kiek saugus perkamas maistas?  Mitas,jog kaime - grynas pienelis ir nenitratinės daržovės. Pirkom iš draugiško kaimyno kiaušinius - kelias savaites pūslėm alergizavau. Pasirodo, vištos susirgo kažkuo, jas pašėrė "iš dūšios" penicilinu. Irgi jo užvalgiau sočiai. Kiek sąmoningų ūkininkų tikrina sąžiningai dirvos užterštumą, tręįia brangesnėmis, nes ekologiškomis trąšomis. Atsiprašau už grubų žodį, bet kas tikrina mėšlą, tą "š-dą, be kurio nebus grūdo?" . 

Visos  sveikatingos dietos tampa bevertės, kol valstybė neužtikrina vartotojams 100 proc.maisto žymėjimo ir švaros kontrolę. Kulinarijos cechuose nuolat klausiu- kiek procentų kame yra cukraus. Pardavėjos net nežino, kur žiūrėti, nes ant dėžių neparašyta. Nesupranta net ko klausiu.  Tai kokia čia gali būti sveika mityba, jei gamintojai nesigaudo sudėtyje?

Nedrįsčiau nieko agituoti į vegetarizmą, veganizmą. Į tai ateinama per dvasingumą,nuoseklų  sąmoningėjimą. Įbrukus veganizmą, tarkim, smarkuoliui, kuris ketina ir toliau  kumščiais ar klasta skintis kelią, jam  , žinoma, sveikata  pakriktų ir stogas pavažiuotų. Mat plėšri dvasia paliegtų nuo augalinės mitybos be žvėriško peno. Augalinis maistas keičia ne tik mąstymą, bet ir sąmoningumą. Savaime tampi taikesne, tolerantiškesne. Taigi natūraliai atsisijoja žmonės ir terpės, vis dar godžios svetimo kraujo. Aplinkos žvėriškos vienas kito ėdimo manieros vegetarus šiurpina. Apie tai naujausias  Kim Kiduko filmas "Žmogus, Visata, Laikas ir vėl žmogus"  

Man sunkiausia buvo atsisakyti nuo vaikystės  tėvų įkalto įsitikinimo, jog "be mėsos kris hemoglobinas, o šiauriečiai be mėsos apskritai neišgyvena".  Giminės moterys visos turėjom bėdų dėl mažakraujystės, todėl mėsos atsisakymas  tapo iššūkių kovot su tėvų įskiepytu tikėjimu, jog mėsa- privaloma. Teko  smarkiai atsukiot aplinkos įsriegtus  varžtelius galvoje:))) Puikus dabar tas hemoglobinas, geresnis nei buvo prie mėsos. Vat kaip.     

Klausykitės savo kūno balso, ko jam reikia? Nagi pabūkite bent trumpam  kate, kuri bet ko neėda.Kaip tai padaryti? Pirma - išsimiežti iš galvos visus prietarus, dogmas ir pašalinių nurodymus- kas sveika. Pamedituoti gamtoje , sugrįžti pas mūsų kūniškąją mamą - Motiną Gamtą. Jos prieglobstyje  atgaivinti visus 5 pojūčius ir  įsiklausyti į kūną - kokio maisto jam reikia , kokiais kiekiais? Nuo ko jus pykina, o kas traukia? Palaipsniui tapsite sau pati geriausia  NEMOKAMA ekspertė:))))  Svarbiausia niekada nevalgyti  dėl grafiko, iš išskaičiavimo, "todėl kad kažkas taip patarė",o tik - natūraliai, su apetitu, su pasimėgavimu, su padėka, kaip Dievo dovaną kasdieninę.   

Astrologijoje  galima nusakyti individualius mitybos ypatumus, jie kinta gyvenimo bėgyje. Tą darau , jei tėvai prašo dėl mažų vaikų. Atskirai anonsuoti mitybos horoskopus nedrįsčiau, nes neišmanau  kvalifikuotai kraujo biochemijos.    



« AtgalAnkstesnis | Sekantis